Suunnittelu­pyrähdys

Käyttäjäkeskeisen suunnittelun pyrähdyksessä suunnitellaan ohjelmiston kivijalka. Pyrähdyksen aikana kirkastuu yhteinen ymmärrys lähtötilanteesta, tavoitteesta, käyttäjistä ja käyttäjien tarpeesta, sekä tietovirroista. Suunnittelupyrähdyksen lopputulos mahdollistaa onnistuneen ohjelmiston rakentamisen.

Hubblen kokeneet asiantuntijat rakentavat kyllä hyvin toteutetun ja pitkän elinkaaren mahdollistavan ratkaisun mihin tahansa ongelmaan. Mutta jos kuviteltu ongelma ei olekaan oikeasti ongelma, kaikki hieno edellä mainittu muuttuu turhaksi.

Vaikka ratkaisu toteutetaankin pienissä paloissa, on hyvä selvittää tahtotilat ja ratkaisun tarpeellisuus ennen rynnimistä. Ei ole väliä onko ratkaisu toteutettu hyvin, jos sitä esimerkiksi ei käytä kukaan.
Suunnittelupyrähdys skaalautuu aina tarpeen mukaan.

Työkalupakista löytyy erilaiset työpajat, työkirjat, kyselyt, taustatutkimus, haastattelut ja tarkkailut. Työkalut valitaan aina tarpeen mukaan. Tarpeeseen vaikuttaa moni asia, suunnataanko ohjelmisto esimerkiksi suurelle määrälle kuluttajakäyttäjiä vai ratkaistaanko sillä jokin yrityksen sisäinen ongelma tai haaste.

Suunnittelupyrähdys säästää selvää rahaa varsinaisessa toteutuksessa, koska pyrähdys varmistaa, että yhdessä asiakkaan kanssa ratkaistaan oikeita asioita.

Työpaja
Taustatutkimus
Haastattelu
Tietovirrat
Datasisällöt

Avaa yhteys

Kiinnostaako tekoäly- tai ohjelmistoratkaisut? Soita tai laita viestiä, niin katsotaan miten voisimme olla avuksi!

Jani Nurmi
Toimitusjohtaja
Eveliina Salonen
Myynnin ja markkinoinnin assistentti