Kasvu-uralle uudella järjestelmällä

Jani Nurmi
28.9.2020

Profil-Lista pääsi kasvu-uralle uudella järjestelmällä: ”Yli 50 prosentin kasvu ei olisi ollut mahdollista ilman uutta tuotannonohjausta”

Profiileja ja kalustekomponentteja tuottavalla Profil-Listalla oli reilut pari vuotta sitten ongelma. Yrityksellä oli tuhannen taalan paikka kasvaa, mutta kantona kaskessa oli tuotannonohjaus. Yrityksessä ollut järjestelmä ei taipunut kasvun vaatimuksiin.

Monet tuotannolle tärkeät avainasiat olivat vain toimiston väen päässä. Tämä aiheutti turhaa hidastusta tuotantoprosessissa ja teki systeemin haavoittuvaiseksi.

Profil-Lista alkoi rakentaa Hubblen kanssa uutta tuotannonohjausjärjestelmää. Sen tavoitteena oli olla sellainen, joka skaalautuu ja antaa tärkeät tiedot työntekijöille mahdollisimman reaaliaikaisesti.

Hubble ja Profil-Lista oppivat jatkuvasti ketterän kehityksen menetelmillä

Tällä hetkellä Profil-Listan tuotannon työntekijät näkevät kaikki tärkeät avainluvut yhdeltä ruudulta. Se kertoo mahdollisimman reaaliaikaisesti muun muassa reklamaatiot, tuotannosta tilatut tuotteet ja tuotteisiin tulleet muutokset.

Tiedon liikkuminen tuotteen mukana on suuri muutos aiempaan. Se antaa meille pelivaraa tuotannossa. Nyt muutokset eivät ole enää muistinvaraisia, Profil-Listan toimitusjohtaja Olli Kemi sanoo.

Profil-Lista ja Hubble kehittävät tuotannonohjausjärjestelmää tiiviisti yhteistyössä. Alusta asti ajatuksena on ollut ketterä kehittäminen.

Emme hae kaikissa asioissa heti nopeita ratkaisuja. Olli kertoo meille heidän tarpeensa ja ongelmansa. Viemme asioita eteenpäin leantyyppisillä sprinteillä. Eli teemme, keräämme kokemukset ja ratkomme haasteet sitä mukaa kun niitä tulee, Hubblen toimitusjohtaja Jani Nurmi sanoo.

Tuotannonohjaus on monen yrityksen pullonkaula

Olli Kemi on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Hubblen kanssa.

Hubble palvelee 100-prosenttisesti. Saamme apua tarvittaessa vaikka iltaisin tai viikonloppuisin. Samalla tiimi on erittäin ammattimainen. Palaverimme ovat napakoita ja eteenpäin katsovia. Toki projektin onnistuminen vaatii myös sen, että me olemme itse aktiivisesti työssä mukana.

Uusi tuotannonohjausjärjestelmä on nykyisin Profil-Listan tuotannon onnistumisen ehdoton edellytys.

Kun muutoksiin ja reklamaatioihin voidaan reagoida aiempaa nopeammin, se parantaa asiakkaan kokemaa laatua ja kerryttää työntekijöiden bonuspottia – jota seurataan myös yhteiseltä näytöltä.

Olli Kemin mielestä Hubblen järjestelmäosaamiselle on paljon tilausta varsinkin keskisuurten teollisuusyritysten tuotannonohjauksessa.

Monella yrityksellä on järjestelmä, joka palvelee heitä vähän sinne päin eli ne on rakennettu kaikille sopivaksi. Hubblen vahvuutena on yrityskohtainen räätälöinti.

Kemin visiona on, että nyt tuotantoon rakennettu järjestelmä kattaa tulevaisuudessa yrityksen kaikki toiminnot. Se toisi vielä lisää tehokkuutta toimintaan ja tukisi yrityksen kovia kasvusuunnitelmia.

Ja kasvua on jo tullut. Yrityksen liikevaihto on kasvanut kahdessa vuodessa yli 50 prosenttia.

Se ei olisi ollut mahdollista ilman Hubblen tekemää järjestelmää. Olisimme tarvinneet palkata toimistoomme vähintään yhden uuden työntekijän tekemään niitä asioita, mitä järjestelmä hoitaa. Nyt järjestelmä pysyy mukana kasvussamme, Olli Kemi sanoo.

Mitä teimme

asiakas
jatkuva oppiminen
kasvu
ketterä kehitys
tuotannonohjaus

Haluatko keskustella?

Kerron mielelläni lisää tekemistämme ratkaisuista tai pohditaan yhdessä miten voisimme kehittää sinun liiketoimintaasi. Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Ota yhteyttä!
Jani Nurmi
Toimitusjohtaja

Tuotannonohjausjärjestelmästä saatavan datan merkitys liiketoiminnan kehityksessä

5.6.2024

Hubblen asiakas­tyytyväisyys­kyselyn tulokset

4.12.2023

Silma.io nopeutti ja selkeytti Pamarkin tilausten käsittelyä

6.11.2023