Tuotannonohjausjärjestelmästä saatavan datan merkitys liiketoiminnan kehityksessä

Eveliina Salonen
5.6.2024

Tuotannon laatu ja tehokkuus ovat kriittisiä kilpailutekijöitä yrityksille kaikilla toimialoilla. Laadunvalvonta ja prosessien optimointi alkavat tuotantodatan perusteellisesta analysoinnista, joka paljastaa tuotannon laadun syy-seuraussuhteet sekä mahdolliset pullonkaulat ja tehottomat alueet.

Mutta tiedon kerääminen ei lopu tähän. Tuotekohtaisen historiadatan analysointi mahdollistaa tarkempien tuotantoennusteiden tekemisen. Lisäksi katsomalla aiempia tuotantomääriä varmistetaan, että suunnitelma lisätä tuotantoa vastaa todellista tarvetta. Näin varmistetaan kustannustehokas toiminta sekä resurssien hallinta.

Strategisessa suunnittelussa datan analysointi on välttämätöntä. Se antaa eväitä tuotestrategian suunnitteluun ja mahdollistaa konkreettisen tuen kasvustrategian validointiin. Tiedon avulla yritykset voivat tehdä perusteltuja päätöksiä, jotka tukevat pitkän aikavälin tavoitteita ja varmistavat, että jokainen askel eteenpäin perustuu tietoon.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että tiedonhallinnan ja analytiikan investoinnit maksavat itsensä takaisin, kun päätökset tehdään tietoon perustuen. Tällöin data muuttuu pelkästä numerovirrasta arvokkaaksi resurssiksi, joka tukee yritysten kasvua ja ohjaa kehitystä.

Heräsikö ajatuksia? Ota yhteyttä niin jutellaan lisää.

Mitä teimme

tiedollajohtaminen
Tuotannonohjausjärjestelmä

Haluatko keskustella?

Kerron mielelläni lisää tekemistämme ratkaisuista tai pohditaan yhdessä miten voisimme kehittää sinun liiketoimintaasi. Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Ota yhteyttä!
Jani Nurmi
Toimitusjohtaja

Hubblen asiakas­tyytyväisyys­kyselyn tulokset

4.12.2023

Silma.io nopeutti ja selkeytti Pamarkin tilausten käsittelyä

6.11.2023

Näin hyödynnät uusinta tekoälytyökalua yrityksessäsi

18.9.2023