Meillä Hubblessa on jonkin aikaa kytenyt idea erilaisista koodaukseen tai softakehitykseen muutenkin liittyvistä tilaisuuksista joita voisi järjestää. Ja vähän ”kateellisina” seurattu muissa kaupungeissa järjestettyjä juttuja. Koska ollaan niin kokeiluhenkisiä, niin ei muuta kuin kokeilemaan. Santerilla olikin jo idea ensimmäisen tilaisuuden aiheesta, ”Git peruskoulutus ja keskustelu”. Satakunnan tietojenkäsittely –yhdistys innostui ajatuksesta ja päätti olla mukana sponsoroimalla tarjoilua.

Vaikka kovin monimutkaisesta asiasta ei ollut kyse, haluttiin sopivasti rakennetta kokeiluun. Otettiin ”Build – Measure – Learn” työkaluksi. Pohdittiin asiaa hyvin nopeasti takaperoisesti, eli mitä halutaan oppia, kuinka mitataan oppiminen ja viimeiseksi toteutus. Näin homma lyhykäisyydessään järkeiltiin.

Learn

Haluttiin oppia, onko koodaushenkisille tilaisuuksille tilausta. Mikä olisi hyvä ajankohta ja mitä tarjoiluja haluttaisiin. Kaikkia näitä voisi vaan kysyä, mutta kokeilemalla voi validoida ensimmäisiä arvauksia paremmin. Ja kokeilemalla näkee oikeasti, onko kiinnostusta vai ei. Pelkällä kysymisellä voi innostusta olla yllin kyllin, mutta ovipumppu ei vaan käy.

Measure

Mittaamiseen käytämme Google Formsia maksimissaan viiden kysymyksen setillä, jotta saamme oikeasti palautetta. Tietysti osallistumisintokin toimii mittarina.

Build

Sitten järjestämään. Ilmainen tilaisuus EventBriteen, jossa 10 lippua A-katsomoon arki-iltaan klo 18 alkaen. Sitten jaettiin EventBriten tapahtumaan linkkiä joillakin Slack-kanavilla, muutamalla Facebook-suvulla sekä LinkedInissä. Paikkana oli Hubblen toimisto ja tarjottavana kahvi, teetä ja Satkyn sponsoroima Sub Way –tarjotin for meat lovers.

Järjestelyt saatiin hoidettua järkevällä effortilla. Ilta sujui Gitin perusteisiin tutustuen ja keskustellen. Tietoa tuli laajalti ja paljon Gitin käytöstä esimerkkeineen. Keskustelua oli myös paljon. Ilmapiiri oli rento ja Subit maistui. Jo tilaisuuden loppupuolella todettiin, että koska seuraava Git-koulutus on. Great!

Palaute

Kaikkia kymmentä lippua ei varattu (8). Ne jotka varasivat paikan, myös saapuivat paikalle. Kahdeksasta osallistujasta viisi jätti palautetta.

  • 100% vastaajista haluaa lisää Git-aiheisia tilaisuuksia.
  • 60% vastaajista piti tilaisuutta erittäin hyödyllisenä tai hyödyllisenä ja loput 40% melko hyödyllisenä.
  • 100% haluaisi ehdottomasti osallistua muihinkin koodausaiheisiin tilaisuuksiin.
  • 80% pitää arki-iltaa noin klo 18 alkaen parhaana ajankohtana, 20% arki päivää 08-16 ja 20% viikonlopun päivää noin klo 12 alkaen.
  • Päälimmäisenä mieleen jäi innostus Gitin kokeilemiseen, Santerin vankkumaton ammattitaito, branchit, repot ja hookit.
  • Vapaassa sanassa todettiin, että leipä oli hyvää ja annettiin kouluttajalle muutamia vinkkejä tuleviin vastaaviin tilaisuuksiin.

Tästä opimme, että kyllä tämän tyyppisille tilaisuuksille on kysyntää. Ja helppo päätös Hubblessa oli, että vastaavia järjestetään jatkossakin. Mutta minkä yhteisen otsikon alle nämä tilaisuudet pitäisi laittaa. ”Koodausta ja kohellusta”. Se liittää tilaisuudet koodaukseen, mutta jättää vähintäänkin riittävästi liikkumavaraa muidenkin aiheiden käsittelemiseen.

Tilaisuus meni hyvin ja heikoin lenkki koko hommassa oli allekirjoittanut, joka ei tajunnut ottaa oheista kuvaa tapahtumasta ennen osallistujien poistumista.

Myöhemminkin pääsee aiheisiin tutustumaan koosteesta.

Kommentoi ja anna vaikka ehdotuksia ”Koodaus ja kohellus”-iltojen aiheiksi.

Ilmoittaudu myös ”Koodausta ja kohellusta” sähköpostilistalle, niin saat tiedot tulevista tapahtumista useita päiviä ennen muita.