Saumatonta yhteistyötä – säästöä kalenteriaikaan

Tero Horttana
24.1.2020

Projekteilla on joskus taipumus venyä ja paukkua. Etenkin kun tehdään yhteistyötä useiden organisaatioiden kesken ja kun seuraavan askelman ottaminen edellyttää jonkun toisen tekemää työvaihetta. Koska aika on rajallista ja töitä pukkaa yhtäaikaisesti päälle, saattaa kiireessä toisinaan unohtua, että omasta työstä riippuu jonkun toisen työvaihe ja sen myötä koko projektin eteneminen aikataulussa.

Meillä Hubblessa on totuttu luontevaan yhteistyöhön asiakkaidemme kanssa. Kommunikaation sujuvuus on avainasemassa projektien onnistumisessa. Yhteistyön sujuvuutta auttavat monenlaiset kommunikointivälineet; on Teamsiä, Slackiä, Wherebyta ja Skypeä puhumattakaan kännyköistä ja sähköposteista. Välillä on kuitenkin syytä tavata ihan kasvokkain ja pitää palaveri. Palaverin onnistumisessa auttaa, kun kaikki osalliset ovat kerralla paikalla, jolloin vältytään rikkinäisen puhelimen virheellisiltä viesteiltä.

Projektin läpiviennissä kalenteriajan säästö voidaan saavuttaa hyvin yksinkertaisella työskentelytavalla: Etätyö softatoimittajan tiloissa. Kokeilimme viime viikolla, miten sujuisi hommat, jos otamme asiakkaalta ”harjoittelijan” päiväksi koodaamaan meille Hubbleen. ”Harjoittelija” oli tässä tapauksessa kokenut ammattilainen, jonka kanssa yhteistyö on aina sujunut mutkattomasti ja tehokkaasti. Halusimme kuitenkin kokeilla, saisimmeko tällä tehopäivällä aikaan jotain enemmän kuin, jos molemmat osapuolet tekevät työtä omissa toimipisteissään.

Aamukahveista nauttien hommat alkoivat saman tien ja mukavan rupattelun lomassa työasiat etenivät mallikkaasti. Lounaalla totesimme jo, että tämähän on tehokasta ja samalla mukavaa yhteistyötä – voitaisiin ottaa joskus uudelleenkin. Yhden päivän aikana saatiin projektin kannalta isot harppaukset tehtyä häiriöittä ja tuloksellisesti. Seuraaviin projektin vaiheisiin on tämän jälkeen helppo edetä. Etätyö Hubblella toi merkittävän kalenteriajan säästön.

Kiitos loistavasta yhteistyöstä ”harjoittelijallemme” Puustellilta. Juuson kanssa on saumatonta työskennellä!

Mitä teimme

kommunikointi
tehokkuus
yhteistyö

Haluatko keskustella?

Kerron mielelläni lisää tekemistämme ratkaisuista tai pohditaan yhdessä miten voisimme kehittää sinun liiketoimintaasi. Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Ota yhteyttä!
Jani Nurmi
Toimitusjohtaja

Tuotannonohjausjärjestelmästä saatavan datan merkitys liiketoiminnan kehityksessä

5.6.2024

Hubblen asiakas­tyytyväisyys­kyselyn tulokset

4.12.2023

Silma.io nopeutti ja selkeytti Pamarkin tilausten käsittelyä

6.11.2023