Tahdo uudistua -starttitapahtuma Porissa

Tero Horttana
13.2.2020

Keskiviikkoaamu aloitettiin tällä viikolla Tahdo uudistua -starttitapahtumassa. Juuso oli panelistina keskustelemassa aiheella ”Näin uudistut!” yhdessä kolmen muun yrittäjän kanssa. Jani vuorostaan veti työpajaa teemalla ”Data ja digitalisaatio”. Muita teemoja työpajoissa olivat ”Myynti ja markkinointi”, Henkilöstön rekrytointi ja osaaminen”, ”Yrittäjän ja henkilöstön jaksaminen” sekä ”Talous”. Starttitapahtuma sai Porissa hyvän vastaanoton ja tilaisuuteen osallistui 56 yrittäjää.

Paneelikeskustelu

Aamun aloitti sujuva paneelikeskustelu yrittäjäkonkareiden jakaessa kokemuksiaan ja näkemyksiään, kuinka uudistua. Panelistien sanomaa aiheen tiimoilta voisi kiteyttää niin, että on aloitettava miettimällä, mikä on kunkin yrityksen haaste ja lähdettävä etsimään siihen ratkaisua. Tavoite on asetettava riittävän korkealle ja rohkeasti aloittaa rakentamaan tietä sen saavuttamiseksi – mieluiten nyt. Alan parhaat toimijat tulee benchmarkata ja heidän toimintatapansa analysoitava ja ottaa sieltä se tieto, mikä on sopivaa omiin tarpeisiin. Itsensä ja henkilöstönsä hyvinvoinnista huolehtimisen lisäksi, täytyy muistaa huolehtia hyvästä sisäisestä tiedottamisesta, jotta henkilöstö pysyy uudistuksissa ajan tasalla.

Työpajat

Janin vetämissä kolmessa työpajakeskustelussa data ja digitalisaatio -aihepiiri sai osallistujat innokkaaseen keskusteluun. Digitalisaatio oli lähes jokaisen arkipäivää erilaisissa arjen ratkaisuissa. Niiden toimivuudesta ja käytettävyydestä yritysten työn helpottamiseksi oli erilaisia kokemuksia ja näkemyksiä. Aihe koettiin erittäin mielenkiintoiseksi. Työpajan toista teemaa, eli dataa sivuttiin vähemmän. Jani peräänkuulutti miettimään datan merkitystä yhtenä yrityksen avainasioista. Pienyrittäjien tieto jää usein heidän tai muiden yrityksen avainhenkilöiden päähän, eikä sitä tallenneta tai jaeta tehokkaasti. Niissä tiedoissa on kuitenkin usein juuri se oleellisin yrityksen osaaminen ja menestystekijät. Jani herättelikin loppuyhteenvedossaan kaikkien osallistujien ajatuksia tämän tiedon käsittelyyn ja hallinnointiin. Nykyajan digitalisaatio mahdollistaa myös näiden tietojen tehokkaan tallennuksen ja jakamisen.

Ajatuksia ja verkostoitumista

Aamupäivän tapahtuma oli selkeästi menestys ja osallistujat saivat jokainen uusia kontakteja, jotka saattavat auttaa heidän liiketoimiaan eteenpäin. Verkostojen voima tunnetaan ja tämänlaiset tilaisuudet tekevät verkostoitumisen mahdolliseksi kiireisten yrittäjien arkeen.


Tahdo uudistua on Säästöpankin, LähiTapiolan, Elon, Sitran ja Innovestorin tapahtuma pienille, 2-50 hengen työantajayrityksille, jotka kokevat tarvetta yrityksensä kehittämiselle ja uudistamiselle. Tapahtuma tuo näille yrityksille verkostoja, innostusta sekä konkreettisia työkaluja uudistamisen tarpeeseen, mm. innostavan paneelikeskustelun ja erilaisia työpajoja. Näissä työpajoissa keskitytään esim. yrittäjän hyvinvointiin, osaamisen päivittämiseen ja digitalisaatioon. Tahdo uudistua -tapahtumia tulee olemaan ympäri Suomea, joista Porin alueen starttitapahtuma oli 12.2.2020. Porin tapahtumaan saapui 56 uudistuksesta innostunutta yrittäjää verkostoitumaan ja kehittämään yritystään.


Mitä teimme

data
digitalisaatio
työpaja
uudistuminen

Haluatko keskustella?

Kerron mielelläni lisää tekemistämme ratkaisuista tai pohditaan yhdessä miten voisimme kehittää sinun liiketoimintaasi. Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Ota yhteyttä!
Jani Nurmi
Toimitusjohtaja

Tuotannonohjausjärjestelmästä saatavan datan merkitys liiketoiminnan kehityksessä

5.6.2024

Hubblen asiakas­tyytyväisyys­kyselyn tulokset

4.12.2023

Silma.io nopeutti ja selkeytti Pamarkin tilausten käsittelyä

6.11.2023