Yritysten vastuullisuutta mittaava sovellus valmistui pikavauhtia etätyönä: ”Saimme juuri sen, mitä tilasimme”

Jani Nurmi
10.12.2020

Hubble rakensi SDG Monitorin sovelluksen alusta loppuun 2,5 kuukaudessa.

Voiko vastuullisuutta mitata? Kyllä voi. Ja nyt sille on olemassa myös kätevä työkalu, jonka toteutimme asiakkaan kanssa tiiviissä yhteistyössä.

Koronavuonna perustetun ja kovaa kasvua hakevan SDG Monitorin suunnittelema ja Hubblen rakentama pilvipohjainen yritysten vastuullisuutta mittaava sovellus antaa kansainvälisille yrityksille ja yhteisöille selkeän työkalun vastuullisuustekojensa mittaamiseen ja esittämiseen.

Yritys voi sovelluksen avulla mitata esimerkiksi tuotannossa käytettävän uusiutuvan energian kehitystä, osoittaa vaikutuksia sekä visualisoida ja viestiä datan ymmärrettävästi omistajilleen, sidosryhmilleen ja henkilöstölleen.

Sovellus on integroitu YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelman tavoitteisiin, joihin YK:n jäsenvaltiot ovat sitoutuneet.

SDG Monitorin idea kääntyi Hubblen tekemänä valmiiksi sovellukseksi kahdessa ja puolessa kuukaudessa. Aikaa voi verrata normaalissa ohjelmistokehityksessä lähinnä silmänräpäykseen.

Nopean pyrähdyksen arvoa lisää se, että SDG Monitorin ja Hubblen ihmiset eivät tunteneet toisiaan ja työskentelytapojaan entuudestaan.

Tämä koko projekti oli täysin etäprojekti. Emme ole nähneet Hubblen ihmisten kanssa kasvokkain kertaakaan. Olemme vieneet projektia eteenpäin palavereissa, joissa yksi on saattanut olla Porissa, toinen Hollannissa ja kolmas Maltalla, SDG Monitorin toimitusjohtaja Tuuli-Anna Tiuttu kertoo.

Nopea pyrähdys, laadukas lopputulos

Vaikka pyrähdys oli nopea, se ei näkynyt hutiloimisena ja takkuiluna. Projekti oli tarkkaan suunniteltu ja asiakas tiesi, mitä halusi.

Meillä oli valmis ulkoasu ja ajatus työkalusta. Hubble toteutti sovelluksen juuri niin kuin olimme ajatelleet, ulkoasua myöten. He kiteyttivät ajatuksemme konkretiaksi.

Etäajan kehittäminen vaatii asiakkaalta ja toimittajalta erityisen hyvää kommunikaatiota. Kun asioita ei pääse käymään läpi kasvokkain, luottamus korostuu.

Hubblen vahvuus on tiimi, jossa jokainen henkilö hallitsi oman osa-alueensa erittäin hyvin. Tällainen ei olisi ollut mahdollista freelancerin kanssa.

Hubblen toimitusjohtajan Jani Nurmen mielestä projekti onnistui, koska molemmat osapuolet olivat erittäin sitoutuneita ketterään tekemiseen.

Homma ei olisi ikinä valmistunut näin nopealla tahdilla, ellei SDG Monitorin sitoutuminen ja oma osaaminen olisi ollut kovalla tasolla. Tekemisen meininki oli ihan huikea.

Sovellusprojekti toteutettiin etänä, mutta läsnä

Uuden projektin aloittaminen etäaikana saattaa mietityttää monia. Kuinka suunnitelmat ja toteuttaminen onnistuvat, jos avainhenkilöt eivät koskaan näe toisiaan kasvokkain?

Etänä työskentely saattaa jopa nopeuttaa projektia, jos molemmat osapuolet ovat valmiita tarttumaan ongelmiin matalalla kynnyksellä.

Kun löysimme jonkun bugin, se korjattiin vaikka iltakuudelta. Hubble myös kertoi meille, jos jokin asia kannatti tehdä toisella tavalla, kun oli suunniteltu. Ehdotukset olivat aina perusteltuja ja veivät projektia eteenpäin, Tuuli-Anna Tiuttu kiittää.

Palaute SDG Monitorin sovelluksesta on ollut kiittävää. Työkalua pidetään selkeänä ja helppona käyttää. Vastuullisuustekojensa mittaamisesta kiinnostuneita yrityksiä ja yhteisöjä on koko ajan enemmän.

Tuuli-Anna Tiutun mielestä Hubblen tapa toimia sopii erityisesti sellaisille yrityksille, jotka haluavat tehdä asioita nopeasti, joustavasti ja motivoituneen tiimin kanssa.

Saimme luotettavasti ja laatua. Kehitystyö oli kaiken muun hyvän lisäksi erittäin hauskaa. Hubble teki meille sellaisen sovelluksen, kun suunnittelimme.

Vastuullisuus ja sitä mittaavat työkalut ovat tulevaisuuden megatrendejä. Tämä antoi intoa myös Hubblen tiimille.

Tämän projektin kautta pääsimme tutustumaan aikaisemmin vähän vieraaseen, mutta todella tärkeään asiaan, Jani Nurmi kiittelee.

SDG Monitor logo

Mitä teimme

mittaaminen
sovellus
vastuullisuus

Haluatko keskustella?

Kerron mielelläni lisää tekemistämme ratkaisuista tai pohditaan yhdessä miten voisimme kehittää sinun liiketoimintaasi. Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Ota yhteyttä!
Jani Nurmi
Toimitusjohtaja

Tuotannonohjausjärjestelmästä saatavan datan merkitys liiketoiminnan kehityksessä

5.6.2024

Hubblen asiakas­tyytyväisyys­kyselyn tulokset

4.12.2023

Silma.io nopeutti ja selkeytti Pamarkin tilausten käsittelyä

6.11.2023