Hacking Great AWS Serverless meetup

Santeri Vesalainen
13.4.2018

Talvi alkaa olemaan takana, ja oli aika kaivautua ulos omasta devausluolasta ulkomaailmaan.

Tällä kertaa se tarkoitti Tampereella meetupissa käyntiä.

Devaukseen liittyviä meetuppeja parhaiten löytyy tällä hetkellä meetup.com ja eventbrite.com palveluista.

Katselin mitä muita kuin ”Koodausta ja kohellusta”-meetup lähistöltä löytyy. Ja läheltä, Tampereelta, löytyi useampikin https://www.meetup.com/cities/fi/tampere/ . Tähän palveluun kiinnitin huomion koodiklinikka slack ryhmän tapahtumat kanavalla.

Pienen selailun jälkeen Cybercom:n järjestämät HackingGreat-meetupit vaikuttivat mielenkiintoiselta, ”hands on”-tyyppiseltä ja seuraavan aihe olikin sopivasti ajankohtain AWS Serverless . Niinpä ilmoittauduin ja ostin junaliput.

Tapahtuma oli järjestetty porilaisen samoojankin kannalta kätevästi Tampereen rautatieasemalta pienen kävelymatkan päässä Finlaysonin Media 54 saunatilassa ( http://www.hsm.fi/media54iso/ ).

Itse ”hands on” osuus tapahtumasta lähti sutjakasti liikkeelle illan aikataulun ja lyhyiden kolmen eri trackin esittelyiden jälkeen. Jokaisella trackilla oli oma vetäjänsä.

Itse osallistuin 3. trackille jonka aiheena oli SAM eli Serverless Application Model. Amazonin AWS consoleen kirjautumisen jälkeen kukin alkoi tutustumaan Trackin vetäjän käydessä läpi samalla ohjeita ja perusteita.

Itse harjoitteisiin meni muutama tunti nopeasti, jonka jälkeen olikin syömistä, juomista, jutustelua ja saunomista uusien tuttavuuksien kanssa. Sangen mukavaa ja mutkatonta verkostoitumista.

Järjestäjiltä kysyin miten he saavat palautetta. Ja sain suosituksen kirjoittaa suoraan tapahtuman sivulle, kommentteihin. Niinpä tein.

Saunatilan wifin kanssa oli pientä säätöä, toisaalta Disobeysta totutulla kaavalla pärjäilin omalla matkapuhelimen jakamalla wifi-yhteydellä. Ruokaa ja juomaa oli riittävästi ja se oli hyvää. Sauna oli todella mukava ja rentouttava lisä keskellä viikkoa, kotiin tullessa uni tulikin pian.

Suosittelen ottamaan osaa ”Hacking Great”-tapahtumiin. Taidan itse piipahtaa toistekkin, ja kuulin että seuraavalla kerralla aiheena saattaa olla jokin muu Amazonin uunituore AWS-palvelu.

Ja niin 24.4. Hubble järjestää 2. kertaa ”Koodausta ja kohellusta” tapahtuman johon voi vielä ilmoittautua. Paikkoja rajoitetusti:

https://www.eventbrite.com/d/finland–pori/events/?q=&loc=pori&date=

Linkit
* https://www.meetup.com/HackingGreat-Cybercom/events/248568025/
* https://github.com/cybercom-finland/hacking-great-6
* https://docs.aws.amazon.com/lambda/latest/dg/serverless_app.html

Mitä teimme

aws
devaus
hacker-kulttuuri
hacking
meetup
networking

Haluatko keskustella?

Kerron mielelläni lisää tekemistämme ratkaisuista tai pohditaan yhdessä miten voisimme kehittää sinun liiketoimintaasi. Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Ota yhteyttä!
Jani Nurmi
Toimitusjohtaja

Tuotannonohjausjärjestelmästä saatavan datan merkitys liiketoiminnan kehityksessä

5.6.2024

Hubblen asiakas­tyytyväisyys­kyselyn tulokset

4.12.2023

Silma.io nopeutti ja selkeytti Pamarkin tilausten käsittelyä

6.11.2023