Joukkoistamisella hyödyt pienemmillä kustannuksilla

Jani Nurmi
10.6.2020

Hei ohjelmistokehityspalvelujen ostaja, mitä jos tekisimme asiat sinulle helpoksi?

Teknologia- ja ohjelmistokehitysalaa leimaavat hitaat ja hintavat prosessit ja toisaalta liian laajat ja asiakkaan tarpeen ohi menevät tuotteet ja palvelupaketit. Olemme huomanneet, että monelle uuden teknologian ostajalle on epäselvää, mitä tämä on ylipäätään hankkimassa.

Järjestelmien kehittämisen ei pidä olla kankea tai kallis projekti. Me Hubblessa haluamme tehdä asiat toisin ja väitämme, että arjen ongelmia ratkovien järjestelmien ostaminen voi olla yrityksille helppoa ja riskitöntä.

Tarkennetaas!

Älä hirtä itseäsi sopimukseen

Haastathan järjestelmätoimittajan jo ennen kuin ostat. Kilpailuta, kysy, kerro ongelmastasi ja kyseenalaista ennen kuin allekirjoitat sopimuksen. Haluamme, että haastat myös meidät!

Tietojärjestelmien kilpailutukseen ei kannata käyttää samanlaisia tarjouspyyntö- ja sopimuspohjia kuin vaikka työkoneiden hankintaan. Ostaminen tulisi nähdä pikemminkin vaativan asiantuntijapalvelun hankintana, mutta vaativaa tai vaikeaselkoista itse ostamisen ei pidä olla.

Toimiva teknologiaratkaisu ja onnistunut ohjelmistokehitysprojekti suunnitellaan ennalta, mutta siihen kannattaa jättää pelivaraa, sillä usein tarvittava työ ja ongelmat tunnistetaan vasta projektin aikana. Kaikkia kehitysprojektin yksityiskohtia ei saa lukita etukäteen, vaan työn tilaajalle ja asiantuntijatiimille on hyvä jättää valtuudet ratkaista kysymyksiä ketterästi projektin edetessä.

Varmista, että saat projektin päätyttyä koodit, oikeudet ja käyttöohjeet itsellesi.  Me emme halua pakottaa asiakasta toimittajaloukkuun, joka tuntuu olevan alallamme harmittavan yleinen käytäntö. Hubblen asiakkaalla on aina kaikki oikeudet järjestelmiinsä lähdekoodeineen ja vapaus jatkaa kehitystyötä kenen tahansa kanssa haluaakin.

Osta tietojärjestelmä vain todelliseen tarpeeseen

Onnistunut räätälöity ohjelmistoprojekti on ketterä, asiakkaan tavoitteita tukeva ja se vastaa todelliseen tarpeeseen. Räätälöidyn järjestelmän yksi suurimmista eduista on se, ettei sen käyttäjiä tarvitse kuormittaa turhilla ominaisuuksilla.

Hubblen räätälöidyissä projekteissa kokenut tiimi ratkaisee yhdessä asiakkaan kanssa luovasti oikeita arjen ongelmia. Tällaisen onnistuneen projektin toteutimme esimerkiksi kaluste- ja rakennusteollisuuden profiili- ja kalustekomponenttitoimittajalle Profil-Listalle. Lue lisää…

Jokikinen yrityksen haaste ei kuitenkaan edellytä räätälöityä ratkaisua tai alalle tyypillistä ulkopuolisen työvoiman vuokraamista, ja näin ollen perusteettoman isoa hintalappua.

Mielestämme räätälöityjen kehitysprojektien rinnalle voisi tuoda asiakkaalle kevyemmän ratkaisun ja tehdä asiat uudella tavalla. Tavalla, joka hyödyttää sekä järjestelmän toimittajaa, että asiakkaita.

Joukkoistamisella ketterämpiä ja edullisempia teknologiaratkaisuja

Monet yritykset painivat samojen haasteiden kanssa.

Esimerkiksi yritysten asiakastilausten käsittelyyn saattaa tuhrautua tolkuttomasti aikaa, kun tilaukset hoidetaan manuaalisesti, niitä tulee useista kanavista, eivätkä järjestelmät keskustele kunnolla keskenään.

Päätimme ryhtyä keräämään näitä yrityksiä yhteen ja kehittää heille yhdessä tilausten vastaanoton järjestelmän. Joukkoistamalla palvelu on yhdelle yritykselle edullisempi, koska pohjatyön kustannusten jakajia on useampi. Lopullinen ratkaisu integroidaan jokaisen yrityksen omiin järjestelmiin sopivaksi, mutta pohjatyö tehdään useammalle osallistujalle kerralla.

Me emme halua, että maksat kalliista ja kankeasta tietojärjestelmästä jos et sellaista tarvitse. Mielestämme arjen teknologiaongelmia voi ratkaista riskittömästi, kannattavasti ja inhimillisesti.

Uudella tilausten vastaanoton järjestelmällä saadaan säästetyksi merkittävästi yritysten myyjien aikaa ja myös näppäilyvirheiden mahdollisuus poistuu yhtälöstä tekoälyn avulla.

Yrityksen ei tarvitse yksin teettää ja ennen kaikkea maksaa räätälöityä järjestelmää.

Joukkovoima voisi olla vastaus, jolla kaikki voitamme.

Mitä teimme

Joukkoistaminen
Räätälöity

Haluatko keskustella?

Kerron mielelläni lisää tekemistämme ratkaisuista tai pohditaan yhdessä miten voisimme kehittää sinun liiketoimintaasi. Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Ota yhteyttä!
Jani Nurmi
Toimitusjohtaja

Tuotannonohjausjärjestelmästä saatavan datan merkitys liiketoiminnan kehityksessä

5.6.2024

Hubblen asiakas­tyytyväisyys­kyselyn tulokset

4.12.2023

Silma.io nopeutti ja selkeytti Pamarkin tilausten käsittelyä

6.11.2023